Muži – Hodnocení posledních zápasů

AŠ Mladá Boleslav C – BK Český Brod 71 : 70

 Zápas se mi hodnotí velmi těžko. Bylo to utkání o 1.místo a především se nepovedlo rozhodčím.

1. Naše družstvo mělo špatný začátek , hráli jsme pomalu,ospale jak v obraně tak i v útoku. V obraně nám dělaly potíže úniky soupeře do koše,hodně jsme faulovali a soupeř nás trestal úspěšnými TH. V útoku jsme hráli hodně staticky,byl špatný pohyb hráčů a a tím pádem vytváření jasných střeleckých příležitostí. Na hráče padala nervozita s některými výroky rozhodčích. Každý kontakt na naší obranné polovině byl pískán jako faul. Soustředěnost na hru šla stranou a rázem jsme prohrávali o 18 bodů.

2. V poločase jsme si to vyříkali,družstvo se zdravě naštvalo jak na soupeře tak především na rozhodčí. Začali jsme bojovat o každý míč a výsledek se brzo dostavil. Vyrovnali jsme stav utkání a dokonce šli o 4 body do vedení. Ale nebylo nám dáno utkání vyhrát,protože především rozhodčí Fráňa nám to nedovolil. V rozhodujícím okamžiku utkání písknul D.Šťastnému prorážení,které viděl jenom on,a místo aby platil koš a David házel ještě 1 TH,tak to bylo všechno naopak. Málokdy si stěžuji na rozhodčí,ale 4vyfaulovaní hráči, 3 technické chyby a jedno vyloučení do konce utkání je přece jenom moc.

3. Hráči si za 2.poločas zaslouží pochvalu. Velmi dobrý zápas odehrál D.Šťastný,své si uhráli M.Stuchlík a do svého vyloučení J.Maliský. Nepostradatelným hráčem je HUGO – L.Šlégr,velký bojovník a opravdový šéf družstva.

Střelci : D.Šťastný 20, M.Stuchlík 11, L.Ceniger 9, J.Malinský a L.Kosík po 8, V.Čepička 5, T.Tejček 4, L.Šlégr 3, M.Dušek 2

 

BK Brandýs n.L. – BK Český Brod 45 : 68

Úplně jiný průběh utkání než v sobotu. Po domluvě hráčům,že do utkání musí vstoupit po důkladném rozcvičení nažhaveni už od začátku,jsme rázem vedli 16 : 2 a měli utkání pod kontrolou. Ve 2.čtvrtině výkon trochu polevil,soupeř se vzpamatoval,vyrovnal hru a snížil rozdíl ve scóre na 5 bodů. Ale v poslední čtvrtině byl náš výkon precizní,nedovolili jsme soupeři vůbec nic,vyhráli tuto čtvrtinu 26 : 10 a zakončili zápas v exibici. Zahráli si všichni hráči .

Takto bych si přestavoval naší hru v dalších utkáních. Myslím si, že se hráči přesvědčili,jak mají k utkání přistoupit,jak mají po celé utkání být soustředěni a jak se má bojovat o vítězství. Já doufám,že si to zapamatují do příštího roku.

Pochvalu zaslouží všichni hráči,ale musím vyzvednout výkony M.Stuchlíka ( proč takhle nehraje vždy ? ), D.Šťastného, L.Šlégra a v obraně M.Duška.

Střelci : M.Stuchlík 19, D.Šťastný 11, L.Šlégr 10, M.Dušek 7, L.Ceniger 6, V.Čepička a M.Koudela po 4, T.Teček 3, A Ropek a M.Novák po 2

Přeji všem našim příznivcům hezké prožití svátků vánočních a hodně sportovních úspěchů v NOVÉM ROCE 2016 . Přijďte nás povzbudit v dalších utkáních o postup do finálové skupiny.

Trenér J.Růžička